Inventii importante ale omenirii

Ca sa apara cele mai mari inventii ale lumii, a fost necesara priceperea unor oameni inventivi si cu cunostinte mari. Desigur, pe langa cunostintele speciale si stiintifice a fost nevoie si de inspiratie sau de noroc. Aflati care sunt inventiile care fara indoiala au revolutionat intreaga lume si multumita carora putem sa traim in lumea aceasta moderna, unde foarte multe sarcini ne sunt usurate.

  • Curentul electric – aceasta inventie cu siguranta este foarte importanta, fara de care lumea asta moderna nu ar putea sa existe. Aceasta inventie revolutionara se datoreaza lui Thales si fizicianului William Gilbert. Thales a facut experimente cu chihlimbarul, adica au frecat de aceasta panza. Si-au dat seama ca dupa fiecare frecare aceasta atragea diferite obiecte micute, insa nu au reusit sa explice acest fenomen, care a fost electricitatea. Gilbert a continuat experimentele la nivel mai inalt si tot el a fost cel care s-a gandit la aceasta denumire. Thomas Edison a fost cel care a inventat becul, care a putut sa fie conectat la un circuit electric, in 1879.
  • Roata – aceasta inventie cu siguranta a usurat foarte multe treburi si se utilizeaza peste tot in lume si in prezent. Aceasta inventie vine din Mesopotamia si are in jur de 7000 de ani.
  • Ceas – in anul 2000 i.Hr. s-a folosit prima oara un instrument pentru masurarea timpului si aceasta a fost orologiul solar. Ceasurile mecanice au aparut in secolul al 13-lea, care au fost o adevarata revolutie. A urmat aparitia ceasurilor cuc si cu pendula, dupa care au aparut si ceasurile electronice.
  • Penicilina – chiar daca aceasta este o inventie din intamplare este foarte importanta si a salvat foarte multe vieti. Inventia cu care au putut sa fie tratate foarte multe boli, se datoreaza lui Laxander Fleming.
  • Hartia – cartile nu ar putea sa fie atat de cunoscute, daca chinezii nu ar fi descoperit hartia, in jurul secolului al 2-lea. Aceasta inventie insa nu s-a raspandit foarte repede, deoarece abia cu 10 secole in urma a inceput sa fie si pe teritoriul Europei.
  • Tiparul lui Gutenberg – tiparul cu litere mobile se datoreaza lui Johann Gutenberg, dar se considera ca chinezii deja utilizeau aceasta tehnica. Datorita lui Gutenberg tiparul a devenit cunoscuta si in Europa, astfel cartile au devenit mai accesibile.
  • Telefon – comunicarea a devenit mult mai usoara multumita telefonului, inventie care se datoreaza lui Alexander Graham Bell. Comunicarea a devenit cu adevarat usoara multumita telefonului mobil, care a fost inventata in timpul celui de-al doilea razboi mondial, insa mai exact si oficial in 1973 a utilizat prima oara telefonul mobil.
  • Internet – prima retea pentru calculatoare a fost creata in 1956, insa oamenii s-au cunoscut cu aceasta inventie abia in 1990, dupa ce s-a inventat World Wide Web-ul, de catre Tim Barners-Lee.

Acestea sunt doar cateva dintre inventiile care au schimbat viata oamenilor in bine, peste tot in lume. Printre cele mai importante inventii se mai numara si automobilul, televizorul, radioul, calculatorul, teoria relativitatii, praful de pusca si nu numai.

This entry was posted in Sfaturi. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>